Heronder tref je de mogelijkheden en aanleveringsvoorwaarden om milieuvriendelijk te drukken met de waterloze offesetrotatiepers KBA Cortina

Formaten

Basisformaten (brut roto) :
Berliner formaat : 315 mm B x 470 mm H
Halve Berliner : 235 mm B x 315 mm H
nagevouwen op de pers tot 235 mm B x 315 mm H, extra vouw mogelijk tot 157,5 mm B x 235 mm H

Nagesneden formaten :
Berliner formaat : maximumformaat 290 mm B x 440 mm H
Halve Berliner : maximumformaat 220 mm B x 290 mm H
Nagevouwen tot 220 mm B x 290 mm H, extra vouw mogelijk tot 145 mm B x 220 mm H
Opmerking: dit formaat kan ook worden geniet op de pers (of in een later stadium in onze verzendingsafdeling).

Omvang :
Berliner => 4 tot 64 pagina’s in 1 run gedrukt Halve Berliner => 8 tot 128 pagina’s in 1 run gedrukt

Machinepark

Drukpers KBA Cortina waterloze offset
De KBA Cortina van epc is opgebouwd uit vier secties met telkens drie compacte druktorens en één vouwapparaat. Elke toren drukt probleemloos zestien pagina's berliner (het formaat van Het Laatste Nieuws) in vier kleuren. Persconfiguratie: 12 druktorens, cilinderomvang: 940 mm, maximale papierbaanbreedte: 1.260 mm, snelheid: max. 40.000 cilinderrotaties per uur, productie: 192 bladzijden Berliner (broadsheet), 384 bladzijden Halve Berliner (tabloid). Rolwisselaars, vouwapparaten en volautomatische platenwisseling.

Afwerking
De kranten en tijdschriften worden afgewerkt en geassembleerd in de verzendingsafdeling. Vier Ferag-lijnen voegen katernen samen of voegen bijlagen bij de hoofdkrant, en stapelen daarna alles tot één pakket. De verzending heeft een verwerkingssnelheid van maximaal 45.000 exemplaren per uur. Voor de afwerking van magazines is dat 30.000 exemplaren per uur. Doordat de verzending deels ontkoppeld van het drukken gebeurt, worden de machines maximaal benut. De multifunctionele unidrum maakt deel uit van de Feraginstallatie en verzamelt tot vijf katernen plus een kaft. De machine is verder opgebouwd met een kaartenklever, nietmachine, stapeltoestel en opwikkelsysteem. De machine assembleert ‘bruto gedrukte’ katernen tot een logisch samengesteld en dus leesbaar magazine, tegen een maximale snelheid van 30.000 exemplaren per uur. Wekelijks passeren hier Joepie, TV Familie, Nina, De Morgen Magazine en orders van externe klanten.

Verpakking
De samengestelde kranten en magazines zetten hun tocht voort naar de bundelmachines, die tot 320.000 exemplaren per uur inbinden.Van daaruit gaat het via het FL-transportsysteem naar de palletiseerautomaten, die de bundels op pallets plaatsen. Het stapelen, inwikkelen en labelen gebeurt ook hier volledig automatisch. Om de gedrukte kranten en tijdschriften snel en nauw-keurig te palletiseren maakt epc gebruik van vijf Alvey’s PL800, een palletiseersysteem ontwikkeld door het in Oudenaarde gevestigde FLSystems. Elke palletiseermachine klasseert en stapelt tot 33 gedrukte bundels per minuut. Het systeem beschikt over zogenaamde sheet dispensers, een slimme techniek die de ladingen stabiliseert. Accumulatietransportbanden regelen de toevoer van de bundels naar elke palletiseerinrichting en vangen korte stops op, waardoor de drukpers nooit stil moet vallen. De vijf palletisers zijn gegroepeerd, om zo de supervisie en de handling van volle en lege pallets te vereenvoudigen. De interface bestaat uit een touchpanel op elke palletiseermachine. De schermen geven continu informatie over het verloop van de operaties. De softwaremodules voor de gegevensverwerking, de tracering, opvolging en het visueel management draaien in een Windowsomgeving. Alle informatie die noodzakelijk is voor het laden en identificeren van de pallets wordt geleverd door één en dezelfde software.

Papiersoorten en Papiergrammages

Krant : 42g/m²
Verbeterd krant : 52g/m²
Coated coldset : 60g/m²

Publicaties gedrukt bij Eco Print Center

  • Het Laatste Nieuws
  • De Tijd
  • Sir Edmund
  • Trouw
  • Goesting
  • De Morgen
  • De Nieuwe Gazet
  • AD Magazine
  • De Ondernemer
  • Netto / Mon Argent
© 2017 Eco Print Center Contacteer ons